"Verbeter de wereld en begin bij jezelf

Alles begint en eindigt bij jezelf in licht en liefde"

Wat is Reiki

Reiki wordt wel vertaald als universele energie. Letterlijk vertaald uit het Japans betekend het kracht van de zon.

Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het mooie is dat iedereen die zich er voor openstelt het kan leren. Om de toestroom van de nieuwe energie aan te kunnen is het reiki-systeem verdeeld in 3 graden. Bij iedere nieuwe graad is de stroom van de reiki-energie krachtiger en intenser. Dit betekent dat voor de ene persoon een reiki-I cursus voldoende is, terwijl een ander door kan gaan naar het volgende niveau.

 

Zodra je een reiki-cursus hebt gevolgd kun je jezelf en anderen gaan behandelen..

 

Reiki werkt als de zachte stroom van liefde die het natuurlijke vermogen van het lichaam activeert om zichzelf te genezen en in balans te brengen. De eigenlijke behandeling bestaat uit rustige handoplegging. De energie volgt zijn eigen weg en iedereen krijgt precies wat hij of zij nodig heeft.

Op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau word je je bewust van de blokkades die onbewust zijn opgebouwd als zelfbescherming. De overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd. Reiki geven is even ontspannend als reiki ontvangen omdat de energie door de gever en de ontvanger stroomt. Er wordt niet met eigen energie gewerkt, waardoor ook geen ziektes of spanningen doorgegeven kunnen worden. Het mooie van reiki is de is de eenvoud. Door met reiki te werken wordt je zelfbewustzijn vergroot en daardoor je ontwikkeling en groei in gang gezet.

 

 

Reiki behandeling:

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een behandeling kan zittend op een stoel of liggend op een behandeltafel plaatsvinden. Dit is afhankelijk van uw voorkeur of lichamelijke beperking. Ik leg tijdens de behandeling mijn handen op diverse plaatsen op het hoofd, lichaam en benen. Indien nodig kan ik ze er ook boven houden. Makkelijke en niet knellende kleding is wel gewenst ter bevordering van de ontspanning.

 

Tijdens de behandeling  functioneer ik als doorgeefluik van energie. De energie die via mij binnen komt, stroomt door mij heen via mijn handen naar de persoon die ik behandel. Vindt de cliënt het onplezierig om direct aangeraakt te worden kan ik mijn handen enige centimeters boven het lichaam houden. Intieme aanrakingen en alle posities die de cliënt als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden. Reiki vindt altijd de juiste weg. Na afloop van de behandeling is het van belang om wat extra water te drinken. Dit helpt het lichaam bij het afvoeren van schadelijke stoffen.

 

Duur behandeling

De behandeling duurt gemiddeld een uur.